Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Мнения

Каква заявка дава ВМРО след изборите за ЕП

Мнения
27 Май 2019

ВМРО е четвърта политическа сила след проведените вчера избори за Европейски парламент. Очакват се окончателните резултати от вота, за да стане ясно дали заедно с Ангел Джамбазки към Брюксел ще замине още един представител от ВМРО.

Резултатът на ВМРО от евровота задава нов тон на комуникация в коалиция „Обединени патриоти", заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов. Ето какво каза още той пред журналисти след края на изборния ден:

Аз повече синя каска няма да играя. Не искам никой да ми се извинява. Не съм устроен някой да ми се подмазва, но има неща, които трудна ще забравя. Удари. Нож в гърба, нанесен от хора, които смятат или които вие смятате, че са мои коалиционни партньори. Хора, които си позволиха да говорят за личния живот - на мен, на г-н Джамбазки, лъжейки като цигани.

Според Каракачанов проблемите в Обединени патриоти няма да се отразят на управляващата коалиция и партньорството с ГЕРБ:

С г-н Борисов си казахме честито за резултата, който ГЕРБ постигна и за резултата, който ВМРО постигна. Какво ще си кажем с колегите от Обединени патриоти - сигурно ще си кажем първо „добър ден“.

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки покани на разговор новоизбраните евродепутати от всички партии, за да се обединят около приоритетни за България теми:

Каня всички избрани български представители да направим истинския български разговор за това какво ще правим следващите 5 г. Защото не можем да си позволим повече туристи. Не можем да си позволим хора да изпускат самолета, не можем да си позволим хора, които не знаят за какво са изпратени, не можем да си позволим просто скъпо платени екскурзианти.

Според Джамбазки важните теми са пакета „Мобилност“, земеделските субсидии, запазване на въглищната енергетика, недопускане на нелегални емигранти.

Видео от пресконференцията на ВМРО от вечерта след изборите вижте тук >>>