Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Онлайн

www.mignews.com - Джамбазки: Трябва да затворим стената на крепостта Европа

Онлайн
05 Май 2019

Като не маловажна българска задача, която остава за финализиране в новия ЕП, водачът на евролистата на ВМРО посочи Двойният стандарт при храните
Трябва да се затвори стената на крепостта Европа за да защитим гражданите на Съюза от нелегални мигранти. Въпросът за Новата система за миграция и убежище, остана недовършен през последния мандат на Евопейския парламент, а социалистите демократи от ЕНП като наши опоненти, насърчават миграцията – това е реална заплаха и тя все още стои.“ Това е един от четирите приоритета, които водачът на евролистата на ВМРО – Ангел Джамбазки посочи като недовършени от предходния му мандат в ЕП. Друга важна за икономиката на страната ни тема, показваща по думите на Джамбазки важността на българските представители в ЕП, е Пакет „Моблиност“. Едва през април стана ясно, че темата, която раздели ЕС, ще е сред „горещите задачи“ на новия парламент с предстоящото второ четене. „Бяхме се подготвили, почти бяхме решили въпроса и стигнали до варианта отхвърляне на първо четене. А това щеше да е най-доброто за България. Ако нашите евродепутати бяха на местата си, гласуването вече щеше да е преминало. За съжаление, тогава трима български представители не се явиха на работа. Точно тези три гласа провалиха вота и се стигна до отлагане. Лош пример, който показва, колко е важна работа на българските депутати в ЕП. Колко е важен всеки един глас. Ето защо, призовавам хората да избират кандидати, да гласуват и да им търсят отговорност“, каза още Джамбазки.

 
Като не маловажна българска задача, която остава за финализиране в новия ЕП, водачът на евролистата на ВМРО посочи Двойният стандарт при храните. „На последната сесия гласувахме предложение, което забранява продажбата на храни, напитки, битова химия и козметика с различно съдържание и качество в различните части на ЕС, но останаха отворени „вратички“, които трябва да затворим на второ четене в следващия мандат“, каза още водачът на листата на ВМРО. 
Недовършена, Джамбазки определи и темата за признаването на българската общност в Косово. Share 
Tweet 
Google Plus 
Share